Program N4ce

N4ce este un program complex pentru procesarea masuratorilor topografice

N4ce este un program complex pentru procesarea masuratorilor topografice din teren precum si utilizarea acestora in vederea obtinerii de profile, sectiuni, calcul de volume, reprezentare grafica si plotarea rezultatelor.

Este un program ce lucreaza cu coduri si cu dimensiuni ce sunt introduse in teren. Aceasta inseamna ca la descarcarea datelor punctele sunt unite pe linii, curbele sunt desenate drept linii curbe, suprafetele sunt demarcate conform codului, simbolurile sunt introduse la scara si putem atasa/extrage pana la 9 atribute pentru acelasi punct

Dimensiunile ajuta ca ca elementele cu offset(borduri, pereti de sprijin, alei, canale, grinzi, ziduri etc) sa fie masurate numai pe o parte, iar in desen sa apara ca linie dubla; capacele de canal, trunchiul de copac, stalpii de curent sau oricare element circular sunt reprezentate la dimensiuni reale(la scara); iar acolo unde este necesar se poate afisa text cu informatii din teren: tip de gard,inaltime gard,inaltime zid, dimensiunile(inaltime, coronament si trunchi) si tipul de copac etc.

Toate acestea fiind reprezentate in dimensiuni reale la scara aleasa de utilizator.

Procesarea datelor din teren se face prin:

 1. compensarea drumuirii prin metoda Bowdich sau Transit; se pot calcula drumuiri inchise la capete, drumuiri inchise pe un punct precum si drumuiri in vant;
 2. compensarea retelei prin metoda celor mai mici patrate;
 3. compensare observatiilor in statie, bazat pe citirea la inceputul masuratorilor si la sfarsitul masuratorilor catre punctul de referinta;
 4. medierea masuratorilor cerc stanga/cerc dreapta catre punctele de statie spate/fata;
 5. raport ce analizeaza diferentele intre coordonatele provizorii si coordonatele compensate pe fiecare statie.

Dupa obtinerea coordonatelor finale se poate generea DTM(modelul digital al terenului) acesta fiind primul pas pentru reprezentarea curbelor de nivel, calcul de volume, sectiuni transversale si longitudinale, generare model 3D.

De asemenea N4ce are modul separat CAD ce permite completarea desenului prin desenarea de elemente noi si definirea de simboluri precum si reprezentarea grafica/plotarea rezultatelor.

Toate elementele sunt configurabile, de la layere si coduri pana la formatul fisierelor de Input/Output.

Programul recunoaste si incarca datele brute de la toti producatorii de echipamente topografice, fara a mai fi nevoie de filtre sau transformari ale fisierelor brute in format personalizat.

n4ce modul topo

Modul TOPO

Modul ce permite introducerea datelor masurate in teren direct din aparat acestea fiind observatii sau coordonate, definirea codurilor, compensarea retelei si a drumuirii, reducerea observatiilor in statie si obtinerea planului topografic, calcul de intersectie inainte, intersectie inapoi, obtinerea de elevatii/fatade, export in format DXF, CSV sau orice format predefinit de utilizator. Se poate defini chiar si o transformare 2D.

Modul DTM

n4ce modul dtm n4ce modul dtm

Modul ce contine functii pentru crearea si editarea DTM-ului, gruparea triunghiurilor DTM pe grupe, functie utila pentru definirea suprafetelor si a calculul de volume pe categorii de suprafete, definire curbelor de nivel, definirea sectiunilor longitudinale si n4ce modul dtmtransversale, calcul de volume, hasurari de suprafete, definirea de noi puncte, crearea si editarea liniilor din model.

Programul are optiuni multiple pentru a veni in intampinarea nevoilor clientului

Modul CAD

n4ce modul cad

Modul ce permite editarea si printarea sectiunilor, desenarea de noi puncte, linii, cercuri si arce de cerc, introducere de text si editarea simbolurilor, dimensionarea elementelor si multiple optiuni pentru editarea si plotarea desenului. In submeniul Drawings se defineste cartusul, legenda si caroiajul. Elementele ce trebuiesc scoase la imprimanta se aduc prin viewport-uri, astfel putem avea planuri de situatie, sectiuni si fotografii, toate pe aceeasi foaie de plan.

Avantaje N4ce:

 • Interactiune in timp real intre carnetul de teren si imagine grafica.
 • Utilizarea stringurilor si a offsetului pentru masuratori in teren;
 • Atasarea pana la 9 atribute/informatii pentru acelasi punct masurat;
 • Capacitatea de a transforma planurile 2D in planuri 3D;
 • Extragerea coordonatelor punctelor din dxf pentru trasare – linii si curbe;
 • Referentierea mai multor elemente pe layere: planuri, ridicari topo, DTM-uri si fotografii;
 • Definirea de sectiuni longitudinale si transversale prin unul sau mai multe DTM-uri si calcul de volume Afisarea pantelor;
 • Modul CAD pentru definirea de simboluri si desenarea de elemente noi
 • Plotarea tuturor informatiilor pe aceeasi coala de hartie; definirea unui cartus particularizat si incarcarea template-ului.

Descarca brosura N4ce: pdf icon

Cuvinte cheie: geodezie, topografie, masuratori topografice, topograf, trasare, topografie inginereasca, 3d modeling, planuri 3d, model 3d, bim, releveu, elevatie, boma standard, masuratori urbanism, urbanism, n4ce, program n4ce, compensare, drumuire, contact masuratori topografice, telefon, piatra neamt, romania